#BLOG

Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών μαθητών σχολικού έτους 2021-2022

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ Π. Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κληροδότημα ΠΕΤΡΟΥ Λ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ σε είκοσι (20) μαθητές-τριες, που θα φοιτήσουν στο Μουστάκειο Δημοτικό Σχολείο στην Πίσω Μεριά, Κορθίου, Ανδρου, κατά το σχολικό έτος 2021-2022 σε οποιαδήποτε τάξη. Το ποσό της χορηγούμενης υποτροφίας ανά μαθητή-τρια θα ανέρχεται σε (1.500,00) ευρώ. Το συνολικό ποσό της υποτροφίας θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις: ά δόση έως την 31/12/2021 και β΄ δόση με τη λήξη του σχολικού έτους και έως την 30/6/2022 (υπό την προϋπόθεση ότι ο μαθητής/τρια θα έχει φοιτήσει στο Σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους). Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων υποτροφίας έχουν ως εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση υποτροφίας είναι η καταγωγή από την πρώην Κοινότητα Κορθίου Άνδρου μέχρι β’ βαθμού συγγένειας από την πατρική ή μητρική γραμμή.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ με απόλυτη σειρά είναι :
1)Μόνιμοι κάτοικοι Δημοτικής Ενότητας Κορθίου Άνδρου.
2) Μόνιμοι κάτοικοι Άνδρου
3) α)Τέκνα πολύτεκνων, β) Τέκνα τρίτεκνων, γ) Τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών, δ) Τέκνα οικογενειών με δύο τέκνα, ε) Τέκνα οικογενειών με ένα τέκνο
4 ) Οικογενειακό Εισόδημα (κατά αύξουσα σειρά)
Η χορήγηση όλων των υποτροφιών σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋπoθέσεις των ως άνω κριτηρίων δεν είναι υποχρεωτική.
Ο φάκελος του υποψηφίου μαθητή/τριας είναι δυνατόν να αποστέλλεται ταχυδρομικώς – και για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης – με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά. Πληροφορίες για απαιτούμενα δικαιολογητικά δίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες στο κιν. 6944587931. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος μέχρι την 30/10/2021 στη Δ/νση: Κληροδότημα Π.Λ. Μουστάκα, Κόρθιο Ανδρου, Τ.Κ. 84 502.
Κόρθιο, Ανδρου, 24 Ιουνίου 2021
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ